Test Оторизиран дилър STIHL със сервизно обслужване
80488a6e-1c15-49bf-9475-f397627f780c

HL 94 C-E

Мощен уред за жив плет с дълга тръба на предавателния вал

За професионална поддръжка на високи живи плетове и за употреба в близост до земята. Олекотен редуктор, двигател 2-MIX с ECOSPEED за регулиране на оборотите при продължителна работа в райони с наложени ограничения на шума, STIHL ErgoStart, ножова греда, регулируема в работен диапазон от 145°, обща дължина 242 см.

Модификация Цена
HL 94 C-E
1 199,00 лв. (с ДДС)

Мощност kW/к.с. 0,9/1,2
Работен обем cм³ 24,1
Ниво на звуково налягане dB(A) 1) 91
Ниво на звукова мощност dB(A) 1) 107
Ниво на вибрации ляво/дясно м/сек² 2) 4,1/4,5
Тегло кг 3) 6,1
Брой ходове 1/min 3615
Дължина на рязане см 60
Обща дължина см 4) 242
Разстояние между зъбите мм 34
 • 1) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2,0 dB(A)
 • 2) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2 м/сек²
 • 3) с инструмент
 • 4) с ножова режеща гарнитура

Серийно оборудване

 • Двигател 2-MIX на STIHL
  Двутактовият двигател с технология 2-MIX на STIHL пести до 20% гориво и намалява вредните емисии в отпадните газове с до 70% в сравнение с двутактовите двигатели на STIHL с аналогична мощност, но без технология 2-MIX.
 • STIHL ErgoStart (E)
  Устройството STIHL ErgoStart осигурява комфортно стартиране на машината. Спирална пружина между стартерното въже и коляновия вал компенсира съпротивлението така, че при изтегляне на въжето то е почти недоловимо. В резултат на това за стартиране на машината са необходими по-малко усилия. Дори и при бавно изтегляне на стартерното въже двигателят запалва лесно. (подобно на снимката)
 • Функция STIHL Ecospeed
  С функцията ECOSPEED Вие можете да приведете Вашия уред за жив плет в по-икономичен режим на работа. За целта трябва просто да завъртите регулиращото колело в посока "минус" като така ще намалите максималните обороти на двигателя. Така Вашият уред за жив плет работи в режим на частично натоварване, но, ако това Ви е необходимо, може въпреки направените ограничителни настройки по всяко време да премине в режим на пълно натоварване чрез натискане на спусъка на газта. При работа в режим на частично натоварване се намалява разходът на гориво и Вие можете да работите значително по-дълго време с едно зареждане на резервоара.
 • Режеща система
  Двустранно заточените ножове осигуряват високопроизводително и прецизно рязане и на гъсти насаждения.
 • Система за бърза настройка на ножовата греда, 145°
  Ножовата греда може да се регулира степенно в две посоки в работен диапазон до 145°, а при транспортиране може да бъде сгъната и фиксирана успоредно на тръбата на предавателния вал. (транспортно положение).
 • Кръгова ръкохватка
  Кръгова ръкохватка осигурява голяма свобода на движенията и лесно боравене с уреда, особено при работа на ограничени пространства.
 • Ухо за закачане
  Ухо за закачане на презрамения колан може да се върти, което осигурява по-лесно накланяне на уреда.
 • Ръчна горивоподкачваща помпа
  С натискане на ръчната горивоподкачваща помпа се подава бензин в карбуратора, което улеснява стартирането на машината след дълъг период, в който тя не е била използвана.
 • Самар/презрамен колан
  Самарът/презраменият колан на STIHL улеснява продължителната работа с уреда и осигурява голяма свобода на движенията при използването му. В серийната окомплектовка на уреда е включен подходящият за съответния модел самар/презрамен колан. Моля обърнете се към Вашия дилър. (подобно на снимката)
 • Благодарение на възможността за регулиране височината на закачане на уреда според ръста на работещия, комфортният самар RTS осигурява ергономична работа с минимално усилие, особено при продължително непрекъснато използване на уреда. Подходящ за употреба с кастрачките НТ 101, НТ 103 и НТА 85, с КомбиДвигатели с НТ-КМ или HL-KM 145° (без KMA 130 R), както и с уреда за жив плет HL 94 С-Е (без HL 94 KC-E).
 • Предпазва върха на ножа от износване при дейности в близост до земята.
Тези продукти могат да бъдат запазени онлайн без обвързване и да бъдат получени в нашия търговски обект, където ще Ви предложим личен инструктаж и професионално сервизно обслужване. Тъй като Вашата безопасност по време на работа е много важна за нас, ще бъдете инструктирани лично за сигурна работа със закупения/те продукт/и.