Test Оторизиран дилър STIHL със сервизно обслужване
77650c99-236c-479d-8b88-79d01a5e75c5

MB 3 RT

Добро косене от всички страни

Мощна триколесна мултифункционална косачка с двигател ReadyStart и колесен механизъм. Благодарение на триколесната конструкция със свободно движещо и фиксиращо се предно колело тя е изключително маневрена. Това улеснява косенето около храсти и дървета и е много практично при косене по тесни места с много завои. Може да се използва като косачка със странично изхвърляне и като косачка за мулчиране. Бързите връзки Quick-Fix осигуряват лесно сгъване на ръкохватката при транспортиране и съхранение на косачката.

Модификация Цена
MB 3 RT
1 109,00 лв. (с ДДС)

Тревна площ м² до 2000
Ширина на косене см 48
Височина на косене мм 25-80
Колесен механизъм 1 предна скорост
Тегло на уреда кг 30
Измерено ниво на звуково налягане LpA dB(A) 82
Гарантирано ниво на звукова мощност LwA dB(A) 96
Ниво на вибрации ahw / Коеф. на неопределеност К м/сек² 4,80 / 2,40
Коефициент на неопределеност KpA dB(A) 2

Серийно оборудване

 • Сгъваема ръкохватка
  Благодарение на сгъваемата ръкохватка косачките VIKING се транспортират бързо и без усилие. Освен това така сгънати те са много компактни за съхранение.
 • Антивибрационни елементи
  Равномерен ход благодарение на интегрираните елементи за затихване на вибрациите за продължителна работа с по-добро водене на уреда с минимално усилие.
 • Бързи връзки Quick-Fix
  Осигуряват бързо и лесно затягане и разхлабване на държачите на ръкохватката.
 • ReadyStart
  Ready Start намалява съпротивлението при стартиране на косачката: едно дръпване на въжето е достатъчно за запалване на двигателя. Надеждно стартиране при всякакви температури благодарение на стартовата автоматика.
 • Нож за мулчиране
  Със специално оформения нож за мулчиране тревата се отрязва постепенно и след това в корпуса на косачката се надробява на фини частици, които падат като тор върху окосената площ и я обогатяват с хранителни вещества и влага.
 • Колесен механизъм
  Моторизираният колесен механизъм улеснява косенето на големи площи и по наклони. В зависимост от модела косачките VIKING са оборудвани с 1 или 3 предни скорости, респ. с безстепенен варио-колесен механизъм.
 • Корпус от стоманена ламарина
  Благодарение на конструкцията от стоманена ламарина корпусът е стабилен и устойчив на усукване.
 • Регулиране височината на косене по оста
  Регулирането във височина при триколесните мултифункционални косачки става посредством настройка на задните колела по оста и индивидуална настройка на предното колело. Това осигурява четири различни височини на косене.
 • Странично изхвърляне
  При косене с отворена клапа за изхвърляне окосената трева се изхвърля настрани.
 • Регулируемо предно колело
  Свободно движещото се предно колело на триколесните мултифункционални косачки дава възможност за маневриране при работа. При косене по леки наклони и за точно окосяване по краищата на тревните площи то може да бъде фиксирано.
 • Супер удобна гумирана ръкохватка
  Осигурява много ергономично и приятно на допир държане, тъй като лостът за спирачка на двигателя се притиска перфектно зад нея.
 • Лесно движещи се колела
  Задвижващите колела с тракционен профил са много здрави и имат дълъг живот на експлоатация. Те гарантират бързо придвижване в избраната посока.
 • Работете още по-комфортно и сигурно с Disk-Cut. Четирите осцилиращо окачени лопаткови ножа се изместват назад при контакт с твърди предмети (камъни, дървета и др.), като по този начин предпазват коляновия вал. Подходящ за MB 3 RC, MB 3 RT и MB 3 RTX.
 • Помпа за отработено масло, подходяща за всички бензинови модели.
Тези продукти могат да бъдат запазени онлайн без обвързване и да бъдат получени в нашия търговски обект, където ще Ви предложим личен инструктаж и професионално сервизно обслужване. Тъй като Вашата безопасност по време на работа е много важна за нас, ще бъдете инструктирани лично за сигурна работа със закупения/те продукт/и.