Test Оторизиран дилър STIHL със сервизно обслужване
1e5e8d20-7ccf-421c-992c-876d545c02fb

MT 6127 ZL

Изключителен комфорт, спортен дизайн и технически нововъведения

Синхронният косилен апарат с ширина на косене 125 cм осигурява перфектни резултати при косене и при тежки условия на работа. Кошът за трева се изпразва лесно от седнало положение. Изключително мощният двигател, превключването между преден и заден ход посредством лост, ергономичната конзола за управление с LCD-дисплей и много малкият радиус на завиване превръщат косенето с него в удоволствие. А спортният дизайн на обновения трактор за косене MT 6127 ZL не остава незабелязан!

Модификация Цена
MT 6127 ZL
9 689,00 лв. (с ДДС)

Тревна площ м² до 10000
Ширина на косене см 125
Височина на косене мм 30-110
Колела, предни " 16 x 7.50-8
Колела, задни " 20 x 10.00-8
Предавателна кутия хидростатична
Двигател, тип Serie 8240 Intek OHV (2 цилиндъра)
Гарантирано ниво на звукова мощност LwA dB(A) 105
Измерено ниво на звуково налягане LpA dB(A) 89
Вместимост на коша за трева л 350
Ниво на вибрации ahw седалка / волан м/сек² 0,50 / 4,40
Тегло на уреда кг 269
Номинална мощност при работни обороти об/мин 14,7 kW / 20,0 к.с.
Колесен механизъм безстепенен
Коефициент на неопределеност KpA dB(A) 2
Уред (Д/Ш/В) cм 260 x 132 x 118
Коефициент на неопределеност K седалка / волан м/сек² 0,25 / 2,20

Серийно оборудване

 • LCD-дисплей
  LCD-дисплеят показва следните функции: отработени часове, състояние на батерията, кош за трева, ниво на горивото, ниво на маслото, ниво на запълване на коша за трева, работещият на седалката, включване на косилния апарат, темпомат, програмиране, електромагнитен ножов съединител, неизправност.
 • Темпомат
  Темпоматът допринася за още по-голям комфорт при работа. Тази функция може да се активира с натискане на бутон, разположен на конзолата за управление и представлява автоматично регулиране на скоростта. Това улеснява работещия и дава възможност за продължителна работа без умора.
 • Иновативно превключване между преден и заден ход
  Разработеното от VIKING превключване между преден и заден ход гарантира бърза и комфортна работа с машината. Опростената превключваща механика позволява промяна посоката на движение само с помощта на един лост. Задействането на хидростатичното задвижване става посредством педала за газта в дясно.
 • Стабилна носеща конструкция
  Здравата носеща конструкция с цялостна броня, предпазваща корпуса при удар, гарантира стабилност и за прикачния инвентар напр. комплект за разчистване на сняг. Бронята е част от серийното оборудване на всички модели трактори с изключение на МТ 4097 SX.
 • Електромагнитен ножов съединител (EBC)
  Включването на косилния апарат става посредством съединител. Електромагнитният ножов съединител улеснява включването на ножовете. Косилният апарат се задейства само с едно натискане. Повторното натискане на бутона изключва ножовете.
 • 1-педалов задвижващ механизъм
  Педал на газта - в дясно, педал на спирачката - в ляво. Комфортен 1-педалов задвижващ механизъм с хидростатична предавателна кутия.
 • Централно регулиране на височината на косене
  Лостът за централна настройка на височината на косене е разположен непосредствено до седалката - така височината на косене може да се настрои според индивидуалните предпочитания от 1 до 8-ма степен.
 • Синхронен косилен апарат
  Благодарение на синхронизираното въртеливо движение на разположените под 90° ножове се оптимизира подаването на тревната маса към шахтата за изхвърляне.
 • Система за захващане на тревата
  Уловителните издадени елементи, разположени от двете страни на косилния апарат, захващат и тревните стръкчета по края на окосяваната ивица и ги подават на ножовете.
 • Кош за трева с извит лост
  Големият кош за събиране на трева с акустичен индикатор за равнището на запълване може да бъде удобно изпразнен от седнало положение. (подобно на снимката)
 • Интегриран теглич
  Интегрираният теглич улеснява закачането на прикачен инвентар.
 • Комфортна седалка
  Седалка с възможност за регулиране, което позволява хора с различен ръст да заемат най-удобната за тях позиция. Освен това седалката може да бъде преместена и напред.
 • Гуми Turf
  Предпазват тревната площ и почти не оставят следи.

Допълнително оборудване

 • Наставка за мулчиране
  С помощта на наставката за мулчиране тракторите за косене на VIKING само с няколко манипулации могат да се превърнат в трактори за мулчиране. Просто сваляте коша за трева и поставяте наставката за мулчиране в канала за събиране на тревата. Окосената трева се надробява в затворения корпус много фино на едва забележими частици, които падат като тор обратно върху тревната площ и я обогатяват с хранителни вещества.
Тези продукти могат да бъдат запазени онлайн без обвързване и да бъдат получени в нашия търговски обект, където ще Ви предложим личен инструктаж и професионално сервизно обслужване. Тъй като Вашата безопасност по време на работа е много важна за нас, ще бъдете инструктирани лично за сигурна работа със закупения/те продукт/и.