Test Оторизиран дилър STIHL със сервизно обслужване
1b01c264-936e-409d-b19d-083ca26d35ed

MB 545

Лека и маневрена

Най-лекият модел от серия 5 е конструиран като косачка за бутане, за това лекият и здрав полимерен корпус е от особено значение. Отличният резултат при косене, много доброто поведение при събиране на окосената маса и големият кош за трева с вместимост 60 л и индикатор за нивото на запълване увеличават допълнително удоволствието от работата.

Модификация Цена
MB 545
1 033,00 лв. (с ДДС)

Тревна площ м² до 1200
Ширина на косене см 43
Височина на косене мм 25-80
Вместимост на коша за трева л 60
Тегло на уреда кг 27
Колесен механизъм не
Измерено ниво на звуково налягане LpA dB(A) 82
Гарантирано ниво на звукова мощност LwA dB(A) 95
Ниво на вибрации ahw / Коеф. на неопределеност К м/сек² 4,80 / 2,40
Коефициент на неопределеност KpA dB(A) 2

Серийно оборудване

 • Иновативен кош за трева
  Тъй като въздушните отвори на коша са насочени надолу, а капакът му е затворен, окосената маса и прахта не могат да излязат нагоре, благодарение на което машината се замърсява по-малко. Вграденият индикатор за равнището на запълване посочва подходящия момент за изпразване на коша за трева. Дизайнът на коша от две части гарантира лесното му отваряне и изпразване.
 • Предпазни спойлери с възможност за подмяна
  Пластмасовите предпазни спойлери осигуряват допълнителна защита на корпуса при косене покрай стени и ръбове. При износване лесно се сменят с нови.
 • Централна настройка височината на косене
  Благодарение на централната настройка на височината на косене на няколко степени височината на косене може лесно и бързо да бъде приспособена към даденостите на тревната площ и към употребата на уреда.
 • Вграден индикатор за нивото на запълване
  В коша за трева на всички косачки VIKING със задно изхвърляне е вграден индикатор за нивото на запълване. Той сигнализира за подходящия момент за изпразване на коша.
 • Лесно движещи се колела
  Задвижващите колела с тракционен профил са много здрави и имат дълъг живот на експлоатация. Те гарантират бързо придвижване в избраната посока.
 • Полимерен корпус
  Корпусите от една част на косачките и аераторите VIKING са изработени от висококачествен полимер, устойчив на удари, топлина и UV-лъчи.
 • Сгъваема ръкохватка
  Благодарение на сгъваемата ръкохватка всички косачки VIKING се транспортират бързо и без усилие. Освен това така сгънати те са много компактни за съхранение.
 • Спираловиден нож
  Спираловидният нож създава в аеродинамичния корпус силен въздушен поток, който изправя тревата преди косене и вкарва окосената маса в коша за трева, който е с вградена въздухопропускателна система. Красивият вид на окосената площ и добрите резултати при косене и събиране на окосената маса са гарантирани.

Допълнително оборудване

 • Мулчиране
  При свален кош за трева и поставен кит за мулчиране косачката работи в режим на мулчиране. Окосената трева се надробява на фини частици и се разпределя равномерно върху окосената площ като я обогатява с хранителни вещества и влага. Така отпада и необходимостта от отстраняване на окосената маса.
 • Мулти - нож
  Със специално оформения мулти-нож тревата се отрязва постепенно и след това се надробява на фини частици в корпуса на косачката. При поставен кош за трева мултифункционалните косачки VIKING работят като събират окосената трева, а при използване на кита за мулчиране фините частици падат върху вече окосената тревна площ.
 • Кит за мулчиране, състои се от мулти - нож и приставка за мулчиране. Подходящ за всички модели от серията, независимо дали са с електрически или бензинов двигател. Окосената трева се надробява на фини частици, които падат като тор върху окосената площ и я обогатяват с хранителни вещества и влага. Изхвърлянето на окосената трева става излишно.
 • Помпа за отработено масло, подходяща за всички бензинови модели.
Тези продукти могат да бъдат запазени онлайн без обвързване и да бъдат получени в нашия търговски обект, където ще Ви предложим личен инструктаж и професионално сервизно обслужване. Тъй като Вашата безопасност по време на работа е много важна за нас, ще бъдете инструктирани лично за сигурна работа със закупения/те продукт/и.